Smaakmissie Vlees, vis, peulvruchten, ei en noten

Les 3. Proefles

Proefles (1/1)

Is er veel verschil tussen een gehaktballetje en een vegetarisch balletje?

Weeg eerst beide balletjes.

Balletjes vergelijken (1/2)

Is er verschil?

Noteer alles wat je ontdekt op werkblad 5.

Balletjes vergelijken (2/2)

Wat hebben jullie gevonden?

Was er verschil in uiterlijk, geur, smaak en ingrediënten?

Beste keus (1/3)

Buffetbordjes

Maak 2 bordjes per team.

Beste keus (2/3)

Welke producten zijn de gezonde keus en welke de minder gezonde keus?

Beste keus (3/3)

Voor welke 2 producten maken jullie een buffetbordje?

Plak of teken een plaatje van het product op het buffetbordje.

Etiket (1/3)

Wat is de aanbevolen hoeveelheid?

Vul dit in op het buffetbordje. Twijfel? Zoek het op in de eiwitfeitjes.

Etiket (2/3)

Lees het etiket goed

Kruis op het buffetbordje aan welke voedingsstoffen er in zitten.

Etiket (3/3)

Laat jullie informatiebordje aan de andere teams zien

Controlemoment (1/3)

Tijd voor weer een controlemoment!

Mitchel is heel benieuwd hoe het gaat! Hij heeft 2 vragen voor jullie.

Controlemoment (2/3)

Heeft ieder team twee producten gekozen: meestal en zelden?

Controlemoment (3/3)

Heeft ieder team de voedingsstoffen van de twee producten ingevuld?

Einde (1/1) Druk op het kruisje linksboven om af te sluiten.

Super gewerkt weer!